زمان برداشت خیار جنوب کرمان
برای برداشت خیار جنوب کرمان باید زمان مناسبی را انتخاب کرد زیرا خیارهایی که در زمین های کشاورزی کشت می شود به طور معمول در فصل تابستان برداشت شده و روانه بازار می شوند و مشتریان می توانند به آسانی خرید این محصول ارگانیک را انجام دهند.
لیست قیمت نهایی خیار کرمان
برای دریافت لیست قیمت خیار کرمان می توان به وب سایت های اینترنتی مراجعه کرده و از نرخ نهایی این محصول مطلع شد.
خیار در گلخانه ها و زمین های کشاورزی استان کرمان انجام شده و از آنجایی که خیار محصول فصل گرما است می توان در زمان مناسبی بذرهای خیار را در زمین های زراعی کاشت و در فصل های دیگر سال در گلخانه های مجهز کشت این محصول را ادامه داد.
خیار جزو گیاهان حساس به سرما حداقل ۱۵ درجه و گرمای شدید حداکثر ۴۰ درجه می باشد.
گیاه خیار ریشه های سطحی دارد بنابراین همیشه باید آبیاری منظم شود و تنش خشکی به آن وارد نشود و نیز به خاطر حساس بودن ریشه ها و قدرت بهبود ضعیف بحث نشا در این گیاه مطرح نیست.
به طور کلی خیار یک گیاه یکپایه هست و هر دو گل نر و ماده روی یک گیاه وجود دارد و گرده افشانی آن را حشرات و باد انجام می دهد.
در جنوب کرمان نمونه های بسیار باکیفیت خیار با استفاده از روش های سنتی و مدرن تولید شده و در بازار خرید و فروش می شود.
در زمین های کشاورزی برای کشت خیار باید خاک های لومی حاصلخیز با زهکشی خوب برای رشد خیار وجود داشته باشد.
کشت بذر خیار که در محیط آزاد پرورش داده می شود از اواخر فروردین تا اواخر اردیبهشت ماه می باشد یعنی باید زمانی کاشته شود که خطر سرمای بهاری کاملا از بین رفته باشد.
در ابتدا زمین را تا عمق 60 سانتی متر شخم زده سپس کود حیوانی پوسیده را به میزان 50 تا 200 تن به خاک اضافه کرده و بعد کود شیمیایی را که شامل ازت، فسفر و پتاس می باشد به میزان لازم به زمین اضافه می شود.
مراحل کاشت خیار در گلخانه های کرمان
تمامی مراحل کاشت خیار در گلخانه های کرمان باید به درستی انجام شود تا این محصول رشد خوبی داشته و با کیفیت بالا در بازار عرضه شود.
همزمان با فصل پاییز و معتدل شدن هوا پس از گرمای شدید جنوب کرمان، فعالیت گلخانه های کشاورزی شروع و کشت محصولات مختلف در گلخانه ها آغاز می شود.
جنوب کرمان به عنوان قطب مهم کشاورزی ایران و رتبه دار اول کشت محصولات گلخانه ای کشور، این روزها شاهد تلاش کشاورزانی است که کشت این محصول را آغاز کرده اند.
آغاز کاشت محصولات گلخانه ای همچنین آغاز به کار قشر عظیمی از کارگران ماهر به کار گلخانه ای است که از سایر استان ها و شهرستان های استان کرمان به جیرفت به عنوان بزرگترین منطقه دارای گلخانه می آیند از همین رو می توان گفت عمده ترین محصول گلخانه های جیرفت خیار است.
برای کشت خیار در گلخانه ها باید مراحل زیر به ترتیب و به درستی انجام شود.
در مرحله اول باید بذر مورد نظر خود را انتخاب کرده و پس از انتخاب بذر باید فکر نحوه کشت بود.
به طور کلی در مقابل ما دو راه برای کشت بذر قرار دارد یکی کشت مستقیم و کشت به صورت خزانه که از این دو راه به خاطر صرفه جویی در استفاده از امکانات گلخانه ای و مراقبت بیشتر و بهتر تا جوانه زدن٬ بهتر است از کشت در خزانه بهره گیری کرد همچنین برای کشت مستقیم زمین باید رطوبت کافی داشته باشد.
بهترین خاک برای کشت در گلدانهای نشاء ماده ای طبیعی به نام بیته موس می باشد و بعد از جوانه زدن بذرها باید انتقال نشاء به زمین اصلی انجام شود.
وقتی بذرها سبز شدند و رشد کافی نمودند باید آنها را به زمین گلخانه منتقل کرد.
پس حفره هایی که با فاصله معین و بر اساس تراکم بوته در متر مربع محاسبه شده است بر روی بسترها تعبیه کرده که دقیقا به اندازه حجم خاک گلدانهای سینی نشاءمی باشد.
آنگاه با احتیاط کامل نشاء را همراه با خاک گلدان از گلدانها جدا کرده و در حفره ها قرار داده می شود.
به منظور دستیابی به بیشترین برداشت محصول از متر مربع تراکم بوته ها حائز اهمیت است.
بعضی از کشاورزان و گلخانه داران بر این باورند که اگر تعداد بوته در واحد سطح بیشتر باشد محصول بیشتری می توانند برداشت کنند.
پس به خاطر اینکه بوته ها از نور کافی برخوردار بوده و رشد مناسبی داشته باشند باید به گونه ای کاشت شوند که به روی یک دیگر کمتر سایه بیاندازند و به عبارتی دیگر موجب جلوگیری از تابش نور کافی به گیاه نشوند از طرفی در فصول سرد میزان غذا رسانی خاک به ریشه کمتر می شود و اگر تراکم هم در چنین وضعیتی زیاد باشد طبیعی است که به ریشه مواد کافی نخواهد رسید.
آبیاری گلخانه برای خاک های سبک می تواند به روش نشتی باشد یعنی با ایجاد جوی و پشته آبیاری صورت می گیرد.
در صورت استفاده از سیستم های قطره ای که با لوله های مخصوص صورت می گیرد نیازمند یک محاسبه دقیق می باشد زیرا معمولا وسط خط لوله از فشار آب کمتری برخوردار است و به این علت آبیاری به صورت یکنواخت انجام نمی شود.
آبیاری قطره ای باید به صورتی باشد که پیاز رطوبتی بین دو قطره چکان به یکدیگر متصل شود.
پس از اینکه بوته به ارتفاع ۳۰ سانتی متری رسید شاخه های فرعی و میوه و گلهای آن را به تدریج حذف می شود.
شرایط محیطی مناسب برای پرورش خیار
برای پرورش انواع خیار باید تمامی شرایط محیطی برای رشد این محصول مهیا باشد از همین رو بسیاری از کشاورزان برای فراهم کردن تمامی شرایط ابتدا زمان مناسبی را برای کشت انواع خیار انتخاب کرده و بعد از آن در گلخانه های خود میزان نور، رطوبت، دما و… را مناسب نموده تا خیار تولید شده دارای بهترین کیفیت و مرغوبیت باشد.
خیارهای استاندارد و درجه یک که در شرایط بسیار خوبی تولید شده اند را می توان در بازار های سراسر کشور با قیمت مناسبی خریداری کرد.
عرضه انواع خیار در کرمان
انواع خیار تولید شده در کرمان توسط انبارهای فروش در سراسر کشور عرضه شده و می توان هر نمونه از این محصول را با بررسی کردن قیمت از سایت های اینترنتی خریداری کرد.
بعد از تولید خیار در کرمان تولید کنندگان این محصول را به شهرهای مختلف ایران ارسال کرده و خیارهای صادراتی را در بسته بندی های مناسبی به دست شرکت های بازرگانی رسانده تا بتوانند به کشورهای دیگر صادر نمایند.
دیدگاهتان را بنویسید