واحد های تولیدی خیار سبز گلخانه ای
خیار سبز گلخانه ای واحد های تولیدی زیادی در سراسر کشور دارد . کشور ما توانسته است با استفاده از بیشترین امکانات و ظرفیت های تولیدات این محصول را با بهترین کیفیت به بازار عرضه نماید.
بهترین خاک برای کشت نشاء در گلخانه ها
بهترین خاک برای برای کشت نشاء در گلخانه ها، خاک حاصل خیز می باشد که برای حاصل خیز بودن خاک به مواد معدنی و کوهای های مغذی نیاز است. پیت ماس و پرلیت دو عنصر جدا نشدنی و لازم و ملزوم برای کشت نشاء می باشد.
کود پیت ماس نوعی از مواد آلی تجزیه شده است که از تالاب های اسیدی استخراج می شود. پرلیت یک ماده معدنی آتشفشانی است که هنگام گرم شدن ازدیاد می یابد.
پرلیت برای اهداف باغبانی فروخته می می شود و دارای تخلل بالایی است و از ویژگی ظاهری آن داشتن دانه های سفید کم رنگ و کمی شبیه دانه های ذرت است.
- مزایای پیت ماس:
پیت ماس به علت داشتن ویژگی های منحصر به فرد می تواند برای کشت شما بسیار مناسب باشد. مهم تر از همه، پیت ماس می تواند مقادری زیادی آب را جذب کند.
بدون وجود پیت ماس در مخلوط شما، تامین آب مداوم برای رشه ها و نشا ها دشوار است. همچنین ماهیت پیت ماس به گونه ای است که ساختار و پایداری فزیکی خاک شما را بهبود می بخشد. این موضوع بسیار مهم است مخصوصا اگر شما قصد دارید از یک محیط رشد مانند بلوک های سیمانی استفاده کنید.
همچنین پیت ماس از رشد علف های هرز جلوگیری کرده و میکرو ارگانیسم های مضر و انواع ذرات نامطلوب در خود را ندارد. - مزایای پرلیت:
پرلیت مکمل پیت ماس بوده و حضور آن به علت کمک به زهکشی محیط کشت شما مفید است. محیط کشت باید به گونه ای باشد که اجازه دهد آب و هوا در اطراف گیاهان شما جریان یابد.
پرلیت در نسبت مناسب، تخلخل مفید و سبک بودن را به مخلوط خاک و پیت ماس شما اضافه می کند، بدون اینکه ظرفیت نگه داشتن آب را کاهش دهد و بر خلاف شن و ماسه که می تواند برای اطمینان از تخلخل مورد استفاده قرار گیرد. پرلیت با داشتن حفره های کوچک می تواند مقدار کمی از آب را نگه داری کند.
زمان مناسب برای کاشت خیار گلخانه ای
زمان مناسب برای کاشت خیار گلخانه ای به میزان برداشت آن در فصل هایی که متقاضی زیاد دارد بستگی دارد.
قبل از هر اقدامی در مورد کشت خیار گلخانه ای، ابتدا بهتر است اطلاعاتی از قبیل آمار هواشناسی منطقه، نظرات و تجربیات مهندسین کشاورزی و کشاورزان با تجربه و مهم ترین مورد قیمت این محصول در بازار کسب کرده و آنگاه زمان کشت را انتخاب نمود.
زیرا زمان کشت در بهره برداری محصول تاثیر مستقیم داشته و باعث بالا رفتن روحیه ی کار تولید کنندگان می گردد. مثلا در مناطق جنوبی کشور، زمان کشت از اوایل مهر ماه شروع می شود و در خرداد ماه سال بعد برداشت محصول پایان می یابد.
در مناطق شمالی و مرکزی کشور که آذر ماه و دی ماه دارای هوای ابری و سرد می باشد زمان کشت خیار گلخانه ای را به نحوی انتخاب می کنند که این زمان یا آخر فصل بر داشت یا آغاز کشت باشد.
به طور کلی زمانه هایی که شرایط جوی نامناسب است باید از دوره کشت حذف گردد و اگر چنین کاری صورت نگیرد و زمان های نامساعد در میان زمان برداشت قرار گیرد، کشت با مشکلات زیادی روبه رو می شود.
درآمد حاصل از کشت خیار در گلخانه ها
در آمد حاصل از کشت خیار در گلخانه ها به میزان برداشت آن بستگی دارد و میزان برداشت خیار گلخانه ای به نحوه درست نگه داری آن مربوط می شود.
خیار گلخانه ای یکی از میوه های خشمزه و پر طرفدار که در بیشتر میهمانی ها وجود دارد، عطر و طعم فوق العاده خیار به صورت تنها، در سالاد ها و غذاهای مختلف هم استفاده می شود.
بیشتر وزن خیار را آب تشکیل می دهد، شاید به نظر برسد وجود این میزان آب نشانه ای از خواص درمانی ناچیز خیار می باشد اما بهتر است بدانید برخی از مهم ترین خواص خیار مانند کمک به کاهش وزن، آب رسانی به بدن و رفع تشنگی، ادرار آور بودن و دفع سموم بدن همگی ناش از بالا بودن میزان آب موجود در خیار هستند.
همچنین خثیار منبع مناسبی برای تامین برخی از مهم ترین مواد مغذی مورد نیاز بدن، از جمله ویتامین C، ویتامین K و پتاسیم می باشد.
بیشترین نوع خیار به دست آمده در ایران
بیشترین نوع خیار به دست آمده در ایران، خیار خاردار و خیار سبز به صورت گلخانه ای و در زمین های کشاورزی می باشد.
برای کاشت خیار خاردار گلخانه ای در صورتی که درجه حرارت خاک و هوای گلخانه و به طور کلی شرایط محیطی مناسب داشته باشد، بذر خیار را مستقیما در زمین اصلی در روی زمین کاشته شده و بر روی بذر کمی شن شسته یا پیت قرار می دهند.
در این روش میزان سبز شدن به دلیل وجود حشرات خاکزی، سله بستن روی بذر و … مقداری کاهش می یابد.
در صورت عدم فراهم بودن شرایط بهتر است از نشاء کاری استفاده شود و بعد از مساعد شدن شرایط نشاء ها به زمین اصلی منتقل گردند.
طول عمر بوته خیار گلخانه ای کمتر از طول عمر گیاهان دیگر از این خانواده می باشد.
محبوبیت خیار سبز ایران در بازار صادراتی
خیار سبز در بازار صادراتی ایران محبوبیت زیادی به همراه داشته است. خیار سبز صادراتی برای تولید، نیازمند فراهم آوردن شرایط ایده آل در محیط کشت مناسب است که این مسئله را در زمان برداشت محصول به خوبی می توان احساس نمود.
زیرا زمانی که محیط، دما و خاک برای کشت خیار در بالاترین استاندارد ها قرار داشته باشند، نه تنها بر ظاهر این میوه بلکه روی طعم آن نیز تاثیر گزار است و همانگونه که می دانید این امور از جمله فاکتور های یک خیار صادراتی قلمدار می شود.
به دنبال ان قیمت خیار صادراتی نیز با توجه به فاکتور هایی در نظر گرفته می شود که اغلب تعین کننده کیفیت آن است. در ایران این میوه با بهره گیری از بهترین بذر ها و با استفاده از فن آوری های به روز در زمین حاصلخیز کشت و برداشت می شود.
طرح توجیحی گلخانه خیار 98 در واقع کشت بدون خاک شامل انواعی از روش های کاشت گیاهان است مانند: کشت آبی، کشت در ماسه،کشت در سنگریزه، کشت هوایی و کشت داخل لوله و… می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید