اهمیت و مزایای کشت خیار گلخانه ای و بررسی معایب آن
با بررسی گلخانه هایی که در زمینه کاشت خیار فعالیت دارند می توان از مزایای کشت خیار گلخانه ای با خبر شد و با بررسی معایب آن نسبت به راه اندازی یک مکان مناسب برای خیار اقدام نمود زیرا کاشت خیارزهای متنوع در کشور دارای اهمیت فراوانی می باشد.
مزیت راه اندازی گلخانه خیار
از مزیت های راه اندازی گلخانه خیار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش میزان تولیدات در واحد سطح
- به رشد و نمو چرخه اقتصادی بومی و محلی کمک شایانی می نماید.
- افزایش فعالیت اقتصادی در شهرزهای بزرگ و کوچک
- صرفه جویی در مصرف آب و انرژی
- کیفیت بالای خیارهای گلخانه ای
- می توان از تکنولوژی های جدید برای کشت استفاده کرد.
کشت گلخانه ای خیار در هر منطقه ای از کشور ایران امکان پذیر می باشد و افرادی که تمایل به فعالیت در این حوزه هستند می توانند با راه اندازی گلخانه های متناسب این گیاه را کاشته و پرورش دهند.
بعد از انتخاب بذرهای خیار می توان روش مناسب برای کاشت این محصول را انتخاب کرده و با خرید بذر مورد نظر خیارهای مرغوبی را کاشت.
به طور کلی می توان بذرهای خیار را در گلخانه و یا فضای باز کاشت اما امروزه برای راحت شدن کشت این محصولات و نامساعد بودن شرایط منطقه ای برخی از نواحی امکان کشت در فضای ازاد وجود ندارد از همین رو راه اندازی گلخانه در سراسر کشور یک ایده خوبی می باشد که افراد علاقه مند می توانند در شهر محل سکونت خود این محصول را کاشته و در گلخانه خود پرورش دهد.
روش های جدید برای کشت گلخانه ای
برای کشت خیار های گلخانه ای روش های جدیدی وجود دارد که امروزه با پیشرفت علم می توان از این شیوه ها استفاده کرده و آنها را بکار گرفت.
از جمله کشت گلخانه ای به شرح ذیل می باشد:
- کشت ردیفی خاکی
- کشت گلدانی با مواد بستری هیدروپونیک
- کشت به صورت ردیفی با استفاده از کارتن پلاست های مخصوص و ویژه یو وی دار
- کشت ردیفی پیوسته با استفاده از باکس های آکاستیو با شاسی
- کشت به روش هیدروپونیک
در هر کدام از این کشت ها از روش های خاصی استفاده می شود و گلخانه داران می توانند متناسب با نوع بذر گیاه از ان استفاده نمایند.
اما کشت هیدروپونیک یکی از روش های رایج در بین واحدهای تولید کننده در کشت خیار می باشد که دارای مزایای فراوانی است.
با استفاده از این روش می توان انواع صیفی جات را به راحتی و با صرف هزینه های مناسب و صرفه جویی در مصرف اب کاشته و با برداشت این محصولات آن را روانه بازارهای خرید و فروش نمود.
مزایا و معایب کشت خیار در گلدان
کشت خیار در گلدان دارای مزایا و معایبی می باشد که در ادامه بیان می شود.
از جمله مزایای این نوع کشت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کشت آسان و بدون دردسر خیا
- امکان کشت بذر خیار در گلدان هایی با اندازه دلخواه
- برداشت محصول خانگی و ارگانیک
معایب این نوع روش نیز عبارتند از:
- در صورت نامساعد بودن خاک امکان وجود آفت و یا خشکی برگ ها وجود دارد.
- در صورت برداشت نادرست امکان آسیب به گیاه وجود دارد.
- نگهداری از این گیاه به طور منظم و دقیق که در صورت عدم توجه و نظارت امکان از بین رفتن گیاه وجود دارد.
برای کشت خیار می توان از روش سنتی نیز استفاده کرد که مزایا و معایب کشت سنتی نیز به طور مختصر ذکر می شود.
کشت سنتی خیار در هوای آزاد و مزارع انجام می شود که یکی از مهمترین مزیت های این نوع کشت داشتن خیار سبزهایی ارگانیک و کاملا سالمی می باشد.
اما در مورد معایب این روش باید گفت برای آبیاری در گذشته کشاورزان منتظر باران می ماندند و یا با استفاده از وسیله های دیگر مقادیری اب را برای ابدهی به گیاهان خود فراهم می کردند که امروزه با وجود چاه های و قنات همچنین اب های زیرزمینی ابیاری این زمین های کشاورزی بسیار اسان می باشد.
حداقل میزان برداشت خیار گلخانه ای چقدر است؟
یکی از سوالات متداولی که وجود دارد این است که حداقل میزان برداشت خیار گلخانه ای چقدر است؟
برای پاسخ به این سوال می توان گفت برای اندازه گیری میزان برداشت این نوع خیارها باید نوع کاشت و روش های نگهداری از این محصولات را در نظر گرفت تا بتوان این مقدار را اندازه گیری کرد.
زیرا خیار محصولی است که به مراقبت و نظارت نیاز داشته که تمامی شرایط جوی و محیطی برای آن مهیا باید تا بتوان به نتیجه ی مطلوبی دست پیدا کرد.
خیار درختی گلخانه ای نیز یکی از محصولات گلخانه ها می باشد که در این مکان رشد و پرورش یافته و می توان این محصول را از بازارهای سراسر کشور خریداری کرد.
این نوع خیارها دارای ظاهری مناسب و قیمتی خب می باشند از همین رو فروش بالایی نیز دارند و می توان این محصولات را از طریق سایت های اینترنتی نیز تهیه کرده و خریداری نمود.
ویژگی های کشت خیار گلخانه ای
برای کشت خیار گلخانه ای باید از خاکی استفاده کرد که ویژگی های خوبی داشته و حاصلخیز باشد تا رشد گیاهان گلخانه ای مناسب و به بهترین شکل باشد.
در این نوع کشت باید ابتدا بذرهای هر نمونه از خیار دلخواه خود را انتخاب و خریداری کرده که بسیاری از تولید کنندگان با توجه به نیاز بازارهای داخلی و خارجی بذرهای مورد نیاز را خریداری می نمایند تا در گلخانه های خود ان را کاشته تا پس از برداشت روانه بازار نمایند.
بعد از ان برای کاشت بذرهای خریداری شده باید خاک را برای کشت آماده کرده که در این صورت می توان از کود استفاده نمود و با آماده اسزی خاک حاصلخیز می توان این بذرها را کاشته و در فواصل زمانی معین آنها را آبیاری کرد.
گلخانه داران با آگاهی کامل از تمامی نکات و مواردی که در مورد کشت گلخانه ای وجود داردبهترین و با کیفیت ترین این محصولات را تولید کرده و به بازار عرضه می نمایند تا مشتریان و افرادی که نیاز به این محصولات را دارند بتوانند به راحتی ان را خریداری کرده و مورد استفاده قرار دهند.
در شهرهای متعددی از کشور ایران می توان گلخانه های کشت خیار را مشاهده کرد زیرا خیار از محصولاتی می باشد که موارد استفاده از ان بالا بوده و حتی با صادرات این محصول می توان سود خوبی را به دست اورد و همین دلیل سبب شده تا افراد زیادی در این راه فعالیت داشته باشند و علاوه بر تامین نیاز بازار های کشوری از این روش درامد مناسبی را به دست بیاورند.
دیدگاهتان را بنویسید