طرح توجیهی کشت خیار درختی در گلخانه

طرح توجیهی کشت خیار درختی در گلخانه

برای کشت خیار درختی در گلخانه می توان از طرح توجیهی که در سایت های اینترنتی وجود دارد استفاده کرد و یا از راهنمایی کشاورزان خبره در این خصوص استفاده کرده و به روش صحیحی این محصول را تولید نموده و پرورش داد.

سرمایه لازم جهت راه اندازی گلخانه خیار درختی

جهت راه اندازی گلخانه خیار درختی نیاز به سرمایه لازم می باشد و افرادی که قصد دارند در این زمینه فعالیت کنند با کسب اطلاعات کامل نسبت به احداث گلخانه خیار اقدامات لازم را انجام دهند.
گياهان براي داشتن رشد مطلوب نياز به شرايط خاصي از نظر شدت نور، دماي روزانه، دماي ‌شبانه، ميزان رطوبت نسبي هوا و رطوبت خاک دارند.
براي توليد و پرورش تجاري گياهان با کيفيت بالا و در تمام طول سال بايد شرايط محيطي مطلوب مهیا شده و عوامل خسارت زا نظير آفات و بیماری ها، باد، طوفان هاي ويرانگر، سرما و يخبندان و… کنترل شوند.
گلخانه محیطی است که به راحتی می توان در داخل آن شرایط محیطی را تحت کنترل درآورد و به سمت رشد مطلوب گیاه سوق داد.
دمای گلخانه خیار باید بسیار مطلوب باشد و در گلخانه ها می توان دما و رطوبت را برای رشد بهتر این گیاه مهیا کرد.
در این روش کشت خیار دست کشاورزان برای استفاده از هر نوع بذری باز است و می توانند در سال و در فصل های مختلف این گیاه را پرورش بدهند.
امروزه، با توجه به نياز روزافزون بازار، چه از نظر توليد محصولات کشاورزی به خصوص خیار درختی خارج از فصل، تولیدات گلخانه ای، به يکي از سود آورترين بخش هاي کشاورزي تبديل شده است که البته سرمايه گذاري اوليه فراواني را نيز می طلبد.
با توجه به سرمايه گذاري زيادي که در اين زمينه صورت مي‌گيرد فقدان مديريت صحيح در احداث گلخانه، انتخاب مکان، نوع گلخانه و پوشش آن باعث عدم بهره وري مناسب از سرمايه و امکانات خواهد شد.
خیار گلخانه ای بازار خرید و فروش بسیار عالی داشته و می توان با کشت این محصول به راحتی کسب درآمد نمود.
برای راه اندازی گلخانه خیار نیاز به سرمایه زیادی نمی باشد البته باید ابتدا نوع کشت و تجهیزات مورد نیاز برای کشت این محصول را در نظر داشته و سپس می توان بر این اساس هزینه های تمام شده را برآورد کرد.
البته امکان پرورش خیار درختی در منزل نیز وجود داشته زیرا به طور کلی کشت این گیاه بسیار آسان است و می توان در گلدان و یا باغچه های کوچک به راحتی خیار درختی را پرورش داد.

انبار خیار درختی در شهرهای مختلف

در شهرهای مختلف ایران انبارهای کوچک و بزرگی برای فروش انواع خیار درختی وجود داشته و مشتریان می توانند به صورت عمده این محصول را خریداری نمایند.
وجود این انبارها برای مشتریان بسیار مفید است زیرا می توانند به طور مستقیم در مقادیر دلخواه این محصول را تهیه کرده که از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه می باشد.
کشور ایران یکی از بزرگترین تولید کننده های خیار درختی می باشد که بسیاری از آن برای صادرات استفاده می کنند.
در شهر های مختلف کشور انواع مختلف خیارهای گلخانه ای و یا درختی تولید می گردد و به بازار عرضه می شود.
به این علت صادرات خیار از این کشور به کشورهای دیگر زیاد انجام می گیرد و یکی از محصولات صادراتی است که خیارهای درختی تولید شده دارای کیفیت بسیار بالایی می باشند.
آخرین قیمت خیار در بازار های خرید و فروش مانند دیگر محصولات دارای نوسان می باشد و می توان با بررسی کردن لیست قیمت خرید این محصول را انجام داد.
از آنجاییکه در شهرها و روستاهای مختلف کشور انواع خیار درختی با روش های گوناگونی تولید می شود در کل کشور توزیع شده و می توان این محصول را در شهرهای دیگری که تولید این خیار در آنجا انجام نمی شود را خریداری کرد.
بعد از برداشت خیار درختی توسط شرکت های توزیع کننده این محصول به سایر استان ها ارسال شده و در انبارهای آنها قرار گرفته تا روانه بازار شوند.

نمونه های متنوع خیار درختی

خیار درختی در نمونه های متنوع تولید شده و واحدهای تولید کننده از بذرهای مختلفی برای کشت این محصول استفاده می کنند.
خیار درختی در واقع همان خیار گلخانه ای می باشد و دارای ارقام مختلف که معمولا دارای ظاهری باریک و کشیده، رنگ سبز تیره و پوستی صاف می باشد.
کشت این محصول عموما در فصول پاییز و زمستان است و میزان سم بیشتری به نسبت خیار زمینی به منظور کسب نتیجه ی بیشتر استفاده می شود.
کشاورزان به طور معمول به منظور کشت یه رقم از خیار به تجربه ی دیگر کشاورزان در محدوده کشت خود توجه می کنند تا بتوانند رقم مورد نظر خود را که در آن محدوده بازدهی خوبی داشته را انتخاب کنند، که این باعث می شود یک رقم از آن محصول به مقادیر بسیار زیاد کشت شده و میزان سود دریافتی توسط کشاورز را پایین بیاورد.
به همین دلیل بهتر است که با کمی تحقیق بیشتر بتوانند موارد و ارقام متفاوتی را در نظر گرفته و کشت کرده تا بتوانند خیار با بیشترین میزان بازدهی و سود را روانه بازار نمایند.
برخی از بذرهایی که برای تولید خیار درختی استفاده می شود به شرح ذیل است:

  • بذر خیار هیبرید اوسیموم: دارای میوه حدود ۸ تا ۱۰ سانتیمتر، پوست شفاف، زود رس و بوته های قوی می باشد.
  • خیار ویدا :متحمل به انواع بیماری ها، دارای میوه حدود ۱۶ تا ۱۷ سانتی متر، متحمل به گرما و پرگل است.
  • خیار داتیس: این نمونه از بذر رقمی پرگل، قلمی، مناسب کشت در دماهای مختلف، متحمل به انواع بیماری های زردی برگ خیار، سفیدک پودری و موزاییک خیار است.
  • خیار صفا: پرگل، میوه حدود ۱۶ تا ۱۸ سانتی متر، متحمل به سفیدک، گرما و سرما است.
  • بذر خیار نگین:دارای مقاومت نسبی نسبت به بیماری ها ، بر روی بوته ها دارای بار به یک میزان می باشد و میوه حدود ۱۶ تا ۱۸ سانتی متر دارد.

نکات مهم برای پرورش خیار درختی در منزل

برای کشت خیار درختی در منزل باید به نکات مهم توجه داشته تا پرورش این گیاه به درستی انجام شود.
به طور مثال می توان کشت خیار درختی را ابتدا در لیوان و گلدان انجام داده که در این روش می توان بعد از اینکه بذرهای خیار خیسانده شد روی حوله تمیز و مرطوب با فاصله ۱ تا ۲ سانتی متر از هم چیده و حوله روی یک سطح صاف قرار داده می شوند.
پس از مدتی بسته به دمای محیط حدود ۲ تا ۳ روز ریشه چه بذور ظاهر شده و سبز می شوند.
این بذر را در عمق ۱ سانتی متری خاک درون گلدان یا لیوان می کارند.
قطر گلدان های نشا خیار گلخانه ای بین ۸ تا ۱۰ سانتی متر بوده و درون آنها بستر کشت مناسب مخلوطی از پیت موس و شن یا کوکوپیت ریخته می شود.
گلدان ها را در شرایطی مناسب برای سبز شدن و تولید نشا قرار داده و بعد از نگهداری مداوم می توان خیار درختی مناسبی را برداشت کرد.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × پنج =